Viljansviks förskola

Verksamhet

Vi vill att den dagliga verksamheten ska genomsyras av tryggheten i fasta rutiner och ett tillåtande klimat. Leken ges stor plats på vår förskola.

Varje år arbetar vi med ett tema och detta tema följer sedan som en röd tråd genom hela verksamheten.
En gång per dag har vi en gemensam samling med mycket sång och musik. Här stärks gruppkänslan och vi har en trevlig stund tillsammans.
Varje vecka får alla barn en stunds rytmik. Då är barnen uppdelade i grupper. Utefter barnens ålder och mognad tränar vi genom lek och rörelse bla fantasi, motorik, rums-och kroppsuppfattning.
Vi har skogsutflykt en gång i veckan. Då upptäcker vi skogen, äter vår matsäck och har en härlig förmiddag tillsammans!
Alla barn får en stunds vila varje dag. De allra yngsta sover ute i vagnar.
För de barn som är näst på tur att börja skolan har vi en skolförberedande aktivitet en gång per vecka.
I den dagliga verksamheten ger vi barnen möjlighet att pröva och uttrycka sig genom olika estetiska former.

Vi firar årets högtider såsom jul, påsk och midsommar. Tillsammans med hela familjen har vi också en gårdsfest på våren.
Minst en gång om året erbjuds ni ett utvecklingssamtal där vi i lugn och ro kan diskutera ert barns vistelse och utveckling.
På hösten har vi också ett föräldramöte där ni får information och kan prata om aktuella frågor och ämnen.

Vi har eget kök där det lagas allsidig och varierad mat. Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål och dessutom har vi en fruktstund.

079.JPG

Senast uppdaterad 141029